Brooklands Museum Shop

Client: Brooklands Museum Trust

Location: Weybridge, Surrey

Famous for its two and three quarter mile circuit and massive concrete bankings, Brooklands was the centre of British motor sport for more than three decades.  As the old Brooklands Museum shop was hidden away in an old clubhouse, the Trustees decided to re-locate the shop to the entrance and combine it wiht the ticket office.  Due to space and time constraints the new buildings had to be up and running within three months.

The new shop/ticket office accommodates a 150 sqm retail area, WC and a small office/store.  The structure had to blend in with surrounding timber buildings as well as have excellent insulation, and low running costs.  Super-durable European larch was used for the external cladding and woodgrain uPVC for window and door frames, resulting in a building that has a very low on-going maintenance profile.

Manufactured at Pinelog's factory, the building was delivered to site in three sections on caravan-type transporters.  Once on site these were positioned on simple concrete raft foundations and bolted together to provide a complete building.  Final commissioning of the shop was completed well within the target of 6 weeks from delivery, meaning that returns on investment began in the shortest possible time.

Printer Friendly